LUIEREN EN PLANNEN MAKEN

De drukke decembermaand is achter de rug. De kerstspullen opgeruimd. Het huis lekker leeg.
Deze maand is perfect om eens te inventariseren wat allemaal in huis gedaan moet worden. Heb je het lijstje compleet? Hak het dan in stukjes en maak een planning voor het komende jaar.

Planning tools

Op internet vind je handige gratis tools om online een planning te maken. Microsoft Office Outlook heeft een eigen takenlijst. Google heeft ook een takenlijst bij zijn online agenda.
Erg handig en uitgebreid is Todoist. Onderaan dit artikel vind je de links naar deze tools.

Todoist is gratis te downloaden. Het is wel in het Engels, maar kan enorm veel. Verschillende hoofdtaken maken bijvoorbeeld. Denk daarbij aan persoonlijke dingen, doe het zelf klussen, huishoudelijk, financieel, enzovoort. Je kunt taken splitsen in subtaken, prioriteiten en einddatums aangeven, verschillende kleurtjes gebruiken, bewerken, sorteren en afdrukken. De tool is als app op je mobieltje te downloaden.

Een andere handige app voor je mobiel is any.do.

Verbouwing plannen

Het opschrijven van je taken is handig. Maar hoe plan je nu een groot project, zoals een tussenmuur verwijderen? Lees dat in klustips – project plannen.

Moodboard

Januari is ook een maand om lekker op de bank uit te rusten van de feestdagen met een tijdschrift en inspiratie op te doen. Kom je leuke dingen tegen? Maak een moodboard. Dat helpt je straks bij het uitzoeken van materialen.

 

Een moodboard is de tegenhanger van de zakelijke takenlijst. Het is een vel papier vol plaatjes en artikelen. Het geeft antwoord op de vraag welke sfeer en uitstraling je project moet krijgen. Je kunt er kleuren in verwerken en ideeën. Wil je leren hoe je een moodboard moet maken? Op onze site vindt je een uitgebreide beschrijving.

Handige links:

Takenlijst in MS Outlook
Takenlijst in Google
Todoist takenlijst
Moodboard maken