TOOLKID ZET WERELDWIJD DE NORM

Na grondig onderzoek heeft TÜV Rheinland Toolkid als eerste ter wereld goedgekeurd als veilig kindergereedschap conform de Europese norm ‘Toy Safety Directive 2009/48/EC’. ToolKid voldoet daarmee aan de strenge internationale speelgoednorm.

logo tuvTÜV Rheinland deed fysieke tests om de gebruiksveiligheid van het gereedschap te beoordelen. ToolKid slaagde voor deze test en zet daarmee wereldwijd de norm voor veilig gereedschap voor kinderen. En dat terwijl, zoals bekend,  gereedschap niet aan de normen voor speelgoed hoeft te voldoen.

Tookid heeft veiligheid altijd als een van de belangrijkste uitgangspunten van haar gereedschap gezien. Zo voldoet het aan de strikte Europese regels voor materialen zoals vastgelegd in de richtlijnen EN 71-1: 2011 en EN 71 Part 3: 1994 + A1: / AC : 2002 : Migration of certain elements. Veiligheid gaat volgens het bedrijf echter verder dan de gebruikte materialen. Daarom werd het gereedschap in het najaar van 2012 ter beoordeling voorgelegd aan TÜV Rheinland, met als resultaat de goedkeuring.