TOP 5 KLUSSEN VOOR IN DE TUIN

De lente begint zich nu toch echt te roeren en daarmee komt het tuinweer ook in aantocht. Tijd om de tuinhandschoenen, grasmaaier en het snoeigereedschap weer uit de schuur te halen: er kan weer buiten geklust worden! Er valt weer zo veel te doen, maar waar moet je mee beginnen. We hebben hier een top vijf voor jullie samengesteld om zo een paar tuinklussen aan te bevelen. Natuurlijk zijn er nog veel meer klussen te verzinnen, maar met deze lijst ben je in ieder geval wel even zoet en kun je buiten heerlijk genieten van het weer dat komen gaat.

1 Schuur opruimen12547

In de eerste plaats: de schuur opruimen. Als de heerlijke zomerdagen overgaan in de troosteloze herfstdagen gooien we alle tuinspullen met een noodvaart de schuur in. Alles snel naar binnen en niet meer naar omkijken. Om dus fris aan een nieuw tuinjaar te kunnen beginnen, dienen we eerst de rommel van het jaar ervoor op te ruimen. Gebruik dingen die nog bruikbaar zijn, maar schroom ook niet om overbodige rommel op te ruimen.

2 Tuinset gereed maken

Als de schuur is opgeruimd, kunnen vervolgens de tuinmeubels weer schoongemaakt worden en buiten gezet worden. Kijk goed of er geen beschadigingen aan het meubilair te bekennen zijn. Let er ook op dat de kussen voor uw tuinset nog schoon zijn en fris ogen binnen uw tuin.

3 Snoeien

Bomen en struiken in uw tuin geven een mooie vulling aan uw tuin. Toch kunnen deze planten in de lente plots enorm uitlopen, waardoor ze de gehele tuin overschaduwen. Zorg er dus voor dat deze bomen en struiken goed gesnoeid zijn. Let erop dat u hier goed tuingereedschap voor gebruikt.

4 Bloemen planten

De lente en zomer herbergen vaak heerlijke dagen. Om hier optimaal van te genieten, is het van belang om mooie en frisse kleuren in uw tuin op te nemen. Bloemen en planten kunnen dit effect geven, Met het juiste gereedschap is dit snel gebeurd, maar de bloemen dienen wel tijdig geplant te worden om hier op de goede tijd van te kunnen genieten.

5 Genieten

Als u klaar bent met de voorgaande klussen, is het tijd om te genieten. Ga heerlijk in uw tuin zitten en genieten van het weer en de natuur om u heen.