KLEUR!

In dit artikel gaan we op zoek naar de bron van kleurtrends. Wie bepaalt wat hip is en waar kun je dat vinden? De volgende bedrijven hebben op allerlei manieren invloed op de de kleuren die we voor ons interieur kiezen.

Pantone

Pantone is een bedrijf dat kleuren een vaste naam en nummer geeft. Via Pantone kun je kleurenwaaiers, staaltjes en andere kleurproducten krijgen. Het is handig voor interieurontwerpers en schilders. Maar ook kledingontwerpers en iedereen die met media en marketing te maken heeft. Pantone kleur magento in het logo bijvoorbeeld, kan zo eenvoudig in de goede kleur in bedrijfskleding, reclameborden en websitebanners overgenomen wordenj door andere bedrijven. Iedereen weet dan welke exacte kleur het betreft.

Pantone heeft een website waarop ze elk jaar in december de kleur voor het nieuwe jaar bekend maken.

AKZO-NOBEL

Het Nederlandse bedrijf Akzo-Nobel heeft onder andere de merken Sikkens en Flexa.

Sikkens is gespecialiseerd in kwaliteitsverf. Vroeger werd het vooral gebruikt door professionals, maar tegenwoordig kun je het ook krijgen in de betere verf- en behangzaken over de hele wereld. Daardoor zie je dat Sikkens zich ook steeds meer bezig gaat houden met trends in het interieur. Onderstaand filmpje zie je de presentatie van de kleurtrends van 2016 in Italië.

Flexa heeft dezelfde kleur van het jaar als Sikkens. Flexa is een consumentenmerk met enorm veel verschillende soorten verf en bijproducten. Ze werken nauw samen met woontijdschriften en zijn elk jaar op de Woonbeurs in de RAI te vinden. In Nederland zie je dat dit merk dan ook veel invloed heeft op de woontrends. Op de website van Flexa vindt je veel tips en adviezen over kleur.

We kunnen niet wachten tot december op de nieuwe kleur van het jaar!

Blogs

Onze favoriete kleurtrend blogs en websites vindt je hieronder:

  • Colourlovers : Handige tool om paletten samen te stellen en te kijken of de kleuren die jij kiest mooi bij elkaar passen.
  •  Trendtablet : Een leesfeestje! Engelstalig blog over allerlei trends in mode en interieur.
  • Stylink : Blog met onafhankelijke informatie over fashion en design, ontwerp, beurzen en evenementen.

Woonbladenwoontijdschriften

Niet meer weg te denken voor de fanatieke diy-er: de woontijdschriften. Bron van inspiratie op het gebied van kleur en stijl.

  • – VT Wonen
  • – Residence
  • – Ariadne at home
  • – Uw woonmagazine
  • – Elle decoration